Arysta

BESTRIJD STEMPHYLIUM EN ROEST IN ASPERGE MET ZOXIS EN MANCOZEB

news-image

Na de asperge oogst is een gezonde groei van het gewas de basis voor de volgende oogst. Het is daarom belangrijk om na de oogst schimmelvorming te voorkomen en zo nodig te bestrijden. Het inzetten van fungiciden Zoxis en Mancozeb dragen hieraan bij.

Zoxis tegen Stemphylium
De ideale omstandigheden voor Stemphylium zijn temperaturen van 22-25°C en een bladnatperiode van meer dan 8 uur. Bij een temperatuur van 20°C zijn in 2-5 dagen na de infectie de symptomen al zichtbaar. Het is dan tijd om Zoxis in te zetten. Zoxis bevat de werkzame stof azoxystrobin en is een fungicide met een breed werkingsspectrum. Roest (Puccinia asparagi) wordt met Zoxis ook bestreden. Zoxis is als enige fungicide toegelaten tegen roest in asperge.

Mancozeb als ideale mengpartner
Bij een schimmelbestrijding in asperge is Mancozeb een sterke mengpartner. Het heeft niet alleen een preventieve contactwerking tegen schimmels, maar draagt ook bij aan het gezond en vitaal houden van het gewas. Daarnaast is Mancozeb een Multisite Protection Fungicide met meerdere werkingsmechanismen tegen schimmels en hierdoor ongevoelig voor resistentie. Mancozeb producten Mastana SC en Penncozeb SC zijn toegelaten in de teelt van asperge.

Klik hier om naar de productpagina van Zoxis te gaan.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.