Arysta

BESTRIJD TWEEDE GENERATIE FRUITMOT MET CARPOVIRUSINE EVO2

news-image

Het einde van de eerste generatie fruitmot nadert en er is kans op een tweede generatie. Deze kan goed bestreden worden met Carpovirusine EVO2, zonder risico op residu. De biologisch insecticide is een viruspreparaat en werkt zeer selectief tegen de larven van de fruitmot. Carpovirusine EVO2 kan het beste kort vóór het uitkomen van de eieren worden toegepast.

Werking Carpovirusine EVO2

Nadat de larven eten van de met Carpovirusine EVO2 bespoten bladeren of vruchten wordt het virus opgenomen in de maag. Voor het bestrijden van een jonge larve is minder virus nodig dan voor een oude larve. Carpovirusine EVO2 bestrijdt jonge fruitmotlarven dan ook beter en kan dus het beste kort voor het uitkomen van de eieren worden toegepast. Herhalen van de toepassing na 10 dagen zorgt ervoor dat nieuwe uitkomende larven weer voldoende virus binnenkrijgen om snel dood te gaan, zodat er maar weinig vraatschade zal optreden.

De hoge dosering van Carpovirusine EVO2 met 1 l/ha geeft als resultaat:

• Snelle en betere bestrijding doordat er meer virusdeeltjes per hectare worden gespoten. Dat is gunstig, want hoe meer virus de larve binnenkrijgt des te sneller het werkt.
• Langere werking omdat een UV-filter in de formulering de afbraak van de virusdeeltjes door UV-licht tegengaat.
• Geen negatieve invloed door de PH van de spuitvloeistof op de werking Carpovirusine EVO2 door de PH-buffer in de formulering.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Carpovirusine EVO2® is een geregistreerd product van Arysta LifeScience; onderdeel van UPL.