Arysta

FRUITTELER JOHN BOUDEWIJN BLIJ MET TERUGKEER MALVIN WG

news-image

13 mei 2019 – Op zijn ruim 10 hectare tellende fruitteelt bedrijf in het Gelderse Wadenoijen teelt John Boudewijn peren, hoofdzakelijk Conference. Captan is een onmisbaar basisfungicide voor zijn teelt en hij was dan ook aangenaam verrast dat zijn adviseur van Agruniek Rijnvallei, Jeroen Grauss, hem begin vorig jaar meldde dat Malvin WG weer beschikbaar was. De fruitteler waardeert de positieve eigenschappen van Malvin WG: “Het stuift minder en is goed oplosbaar.” Sindsdien is Malvin WG weer een vaste basis in de schimmelbestrijding op het fruitteeltbedrijf.

Adviseur Jeroen benadrukt het belang van Malvin WG als basisfungicide: “Hoewel captan het meeste tegen schurft wordt ingezet, bestrijdt captan een breed spectrum aan schimmels. Vergeet ook neusrot en vruchtboomkanker niet. Ik zie de laatste jaren toch een toename hiervan. Malvin WG is een onmisbaar basisproduct, ook omdat het een multisite fungicide is en daardoor niet gevoelig voor resistenties. Bovendien is Malvin WG goed mengbaar met bladmeststoffen”

De teler en zijn adviseur zijn het erover eens dat captan ook wat residu betreft een veilig product is. Het past dan ook goed in de verschillende certificeringsprogramma’s in de fruitteelt.

Gebruiksgemak is belangrijk
Voor teler John is het helder: “Ik heb altijd Malvin WG gebruikt en ben blij dat het sinds vorig jaar weer beschikbaar is. Captan is een veel ingezette fungicide en dan is gebruiksgemak belangrijk. En dat is juist het voordeel van Malvin WG. Het lost beter op en stuift niet bij het vullen van de tank. En vergeet ook niet dat het minder schuimt!”

Voor een videodemonstratie van de oplosbaarheid, klik hier.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.