Arysta

Arysta LifeScience Nederland

Arysta LifeScience biedt moderne en progressieve oplossingen voor gewasproductie, onder andere door het toepassen van biowetenschappen in de landbouw. Wij ontwikkelen wereldwijd gewasbeschermingsmiddelen en bieden in Nederland een uniek, speciaal op de Nederlandse land- en tuinbouwsector toegespitst portfolio van gewasbeschermings- en biosolutionsproducten.

Ons team werkt samen met distributeurs om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor boeren en tuinders in diverse  land- en tuinbouw sectoren in Nederland. De productielocaties van Arysta in Noguères (Frankrijk) en Ougrée (België) produceren herbiciden, fungiciden en insecticiden. Het bedrijfsonderdeel in Saint-Malo (Frankrijk) richt zich op biosolutions. De faciliteit in het Engelse Evesham werkt als Centre of Excellence in zaaizaadbehandeling.

Arysta LifeScience wereldwijd

Wij zijn wereldwijd vertegenwoordigd en gespecialiseerd in de marketing en distributie van innovatieve gewasbeschermingsmiddelen en lifescience merken. Met meer dan 200 actieve ingrediënten heeft Arysta LifeScience een goed geïntegreerde, biologische en chemische portefeuille om volledige oplossingen voor boeren en tuinders te bieden. Het uitgebreide aanbod van het bedrijf omvat biosolutions, fungiciden, herbiciden, insecticiden en zaaizaadbehandelingen.

Het nieuwe Arysta LifeScience is ontstaan door het samenvoegen van drie bedrijven: Arysta LifeScience, Chemtura AgroSolutions en Agriphar. Sinds 2015 is het bedrijf een volledige dochteronderneming van Platform Specialty Products (NYSE: PAH), gevestigd in Miami, Florida. Arysta LifeScience had in 2015 wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers in dienst in meer dan 100 landen, met een omzet van 1,8 miljard dollar.

GERICHT OP TELERBEHOEFTEN IN DE SPECIALITEITEN SEGMENTEN

Als onderdeel van het Platform Specialty Products, hebben we een wereldwijde organisatie opgezet met een sterke positionering om onze leidende positie in specialiteitensegmenten uit te breiden. We hebben drie bedrijven samengevoegd die een zeer complementair productportfolio hebben en elkaar geografisch goed aanvullen. Daarnaast hebben we sterke samenwerkingsverbanden met leveranciers, distributeurs en eindgebruikers.

Onze focus ligt op innovatie. Elk jaar wordt een deel van onze omzet geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Door deze investeringen kunnen we ons portfolio van gedifferentieerde oplossingen voortdurend vernieuwen. Onze R&D-inspanningen zijn gericht op de ontwikkeling van nieuwe formuleringen, nieuwe combinaties van werkzame stoffen en innovatieve oplossingen. Ons portfolio van werkzame stoffen en kerntechnologieën blijft groeien dankzij strategische partnerships met gevestigde chemiebedrijven en start-ups. Deze bedrijven werken samen met Arysta LifeScience om de toegang naar de markt in het specialiteiten segment te versterken.

Wereldwijd kiezen boeren, tuinders en distributiebedrijven Arysta LifeScience als partner, omdat we een nauwe samenwerking zeer belangrijk vinden. Zo kunnen we de juiste oplossingen ontwikkelen en promoten, die voldoen aan de specifieke eisen die de land- en tuinbouw lokaal stelt.

Wereldwijd aanwezig

Voor meer informatie over Arysta LifeScience wereldwijd kunt u terecht op onze overkoepelende internationale website: http://www.arystalifescience.com

Waar staan we voor

ONZE MISSIE

Onze missie is het bevorderen van vooruitstrevende landbouw. Wij ontwikkelen unieke combinaties van innovatieve gewasbeschermingsmiddelen en biosolutions voor duurzame landbouw.

ONZE VISIE

Wij willen gezien worden als een bedrijf dat nieuwe standaarden zet voor gewasproductie door de inzet van biowetenschappen in de landbouw.


Onze waarden en gedrag vormen de basis van alles wat we doen

 • Customer focus

  Customer focus

  Wij bieden klanten vooruitstrevende oplossingen voor hun behoeften door snel te reageren en te anticiperen. Ons doel is om klanten succesvoller te maken. Zij zijn de drijvende kracht achter onze beslissingen.

 • Innovatie

  Innovatie

  Wij zien innovatie als een proces om unieke oplossingen te ontwikkelen. Oplossingen die voortkomen uit vernieuwende manieren van denken. Daarnaast is innovatie voor ons een manier om nieuwe processen te creëren en nieuwe producten te ontwikkelen. Innovatie is onze kracht en maakt onze producten interessant voor onze klanten.

 • Integriteit en wederzijds respect

  Integriteit en wederzijds respect

  Wij maken ons sterk voor een bedrijfsvoering volgens de hoogste bedrijfsethische en morele principes. Wij bewaken onze integriteit door open en eerlijke relaties zorgen we voor wederzijds respect en vertrouwen in ons bedrijf en in onze producten.

 • Veiligheid en milieu

  Veiligheid en milieu

  Veiligheid is erg belangrijk. Wij streven ernaar om te werken met de grootste aandacht voor veiligheid op de werkvloer en in de omgeving.

 • Ondernemersgeest

  Ondernemersgeest

  We willen de ondernemersgeest stimuleren. Dit werkt proactief voor verandering, en beter dan het simpelweg reageren op bestaande situaties. Ondernemersgeest wordt gekarakteriseerd door het stellen van kritische vragen, een hoog prestatieniveau, een resultaatgerichte benadering en directe verantwoordelijkheid.

Productie- en R&D sites

We hebben een aantal formuleringsfabrieken, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten in Frankrijk, België en Engeland.

 • Saint-Malo, Frankrijk

  Datum van oprichting: 1971

  Diensten: productie, formulering, verpakking, distributie en opslag van BioSolutions

  Lees verder

  Formuleringstype: Suspensie Concentraat (SC) en Wateroplosbaar concentraat (SL)

  Opslagcapaciteit: 2000 pallets

  O & O-mogelijkheden: 4000 m²

  Laboratorium Plantpathologie en Fysiologie (500 m²) met 5 klimaatruimtes en 4 kassen (100 m²) voor onderzoek onder gecontroleerde omstandigheden, als onderdeel van de Global Biological Laboratories Department:
  • Screening van gewasbeschermingsmiddelen, biostimulanten en innovatieve nutrition producten
  • het ontdekken van werkingsmechanismen
  • en ontwikkeling van nieuwe producten.

  Onderzoeksgebied (3000 m²) voor een eerste screening van producten onder veldomstandigheden; hierna volgt onderzoek in het veld in de verschillende regio’s van de wereld.

  Kwaliteitscontrole:
  De site in Saint-Malo voldoet aan alle eisen van kwaliteitscontrole, milieu-eisen en gezondheids- en veiligheidsnormen. Het heeft een ISO 9001 v2008 certificaat.
 • Evesham, Verenigd Koninkrijk

  Datum van oprichting: 1971

  Diensten: wereldwijde formulering en centre of excellence voor zaaizaadbehandeling

  • Formuleringsontwerp, ontwikkeling & productieondersteuning.
  • Analytische ondersteuning voor formuleringsontwikkeling (sinds juli 2016).
  • Zaadlaboratorium.

  Lees verder
  Formuleringslaboratorium: Ontwikkeling van hoogwaardige innovatieve gewasbeschermings- en zaadbehandelingsformuleringen naar internationale normen.
  • Alle formuleringstypes.
  • Formulatieontwikkeling, fysisch/chemische karakterisering, houdbaarheid en verpakkingsstudies.
  • Formuleringslaboratorium, voorbereiding voor productie (pilot plant)
  Analytisch laboratorium:
  • Chemische analyse van gewasbeschermings- en zaadbehandelingsformuleringen
  Zaadlaboratorium:
  • Zaadveiligheids- en selectiviteitsstudies.
  • Kiemkracht- en groeistimulatietesten.
  • Effectiviteit en compatibiliteitstesten.
  • Kwaliteitstesten: verdeling, bedekking, kleur, stofgehalte.
  Kwaliteitscontrole: ORETO (Officiële erkenning van effectiviteitsonderzoekorganisaties) Compliance, Goede Laboratoriumpraktijk (GLP) – een internationaal kwaliteitssysteem dat door de OESO wordt ondersteund.
 • Noguères, Frankrijk

  Datum van oprichting: 1992

  Diensten: formulering, verpakking en distributie, verbetering van processen, entrepot (economische douaneregeling), opslag van gewasbeschermingsmiddelen

  Lees verder
  Formuleringstype:
  • Granulaat (GR)
  • Vloeibaar: Suspensie Concentraat (SC)
  • Vloeistof: Emulgeerbaar Concentraat (EC); Wateroplosbaar concentraat (SL); Ultra Laag Volume (ULV)
  • Poeder: Water dispergeerbaar granulaat (WG)
  Een reeks verpakkingen:
  • Van sachets van 125 ml tot middelgrote bulkcontainers (IBC) van 1000L
  • Van sachet van 4g tot grote zakken van 1000kg

  Opslag: 12 000 m², 9 000 MT

  Laboratorium: ontwikkeling en kwaliteitscontrole

  De site in Nogueres voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen in overeenstemming met Gezondheids- en Veiligheidsbeleid en verschillende certificeringsprocessen. Het werd verleend met volgende certificaten: ISO 9001 v2008, ISO 14001 v2004 en OHSAS 18001 v2007.

 • Ougrée, België

  Datum van oprichting: 1945

  Diensten: formulering, verpakking en distributie, opslag van gewasbeschermingsmiddelen

  Lees verder
  Formuleringstype:
  • Vloeibaar: Suspensie Concentraat (SC)
  • Vloeistof: Emulgeerbaar concentraat (EC), Wateroplosbaar concentraat (SL), Micro-Emulsies (ME), Olie in Wateremulsies (EW), Water in Olie-emulsies (EO), ULV-oplossingen (UL)
  • Poeder: stofpoeder (DP)
  Een reeks verpakkingen:
  • Van cans van 100 ml tot bulkcontainers (IBC) van 1000L.
  • Van 5 kg zakken tot bigbags.

  Opslag: 20 magazijnen gelijk aan 20.000 m2

  Laboratorium: ontwikkeling en kwaliteitscontrole

  De site in Ougree voldoet aan alle eisen van kwaliteitscontrole, milieu-eisen en gezondheids- en veiligheidsnormen. Het heeft de certificaten ISO 9001 v2008, ISO 14001 v2004.