Arysta

REDUCTIE CHEMISCHE MIDDELEN MET VACCIPLANT IN AARDBEIENTEELT

news-image

16 mei 2019 – In de aardbeienteelt staat het aantal beschikbare middelen onder druk en nemen de eisen op het gebied van vermindering van residu toe. Vacciplant draagt als bio-fungicide bij aan een goede ziektebestrijding wanneer het wordt ingepast in programma’s met verminderde inzet van chemische middelen. Daarnaast geeft Vacciplant een robuustere ziektebestrijding wanneer het product bij hoge ziektedruk wordt toegevoegd aan het standaard programma.

Vacciplant activeert het natuurlijke afweermechanisme tegen pathogenen in planten. Het bevat de natuurlijke werkzame stof laminarin, onttrokken uit zeewier. Vacciplant is opgenomen in de Skal lijst en kan daarom zowel in de reguliere teelt, als ook in de biologische teelt worden ingezet als groen gewasbeschermingsmiddel.

Voordelen van Vacciplant
1. Biedt bescherming tegen een breed scala aan pathogenen
2. Versterkt, of draagt bij aan, chemische gewasbeschermingsprogramma’s
3. Toegestaan als gewasbeschermingsmiddel in de biologische landbouw
4. Ondersteuning voor resistentiemanagement programma’s
5. Inzetbaar voor residu-vrije teelt

Onderzoek Proefcentrum Hoogstraten
In België kent Vacciplant al jaren een vaste positie in de gewasbeschermingsstrategieën van o.a. aardbeien. Mede dankzij onderzoek bij het Proefcentrum Hoogstraten is deze positie met succes verkregen. Door toenemende druk op traditionele gewasbeschermingsmiddelen is Vacciplant een goed alternatief om schema’s te versterken en residu te verminderen.

Lees meer hierover!