Arysta

SPINT ONDER CONTROLE MET FLORAMITE

news-image

Hoe pakt u dit seizoen de bestrijding van spint aan? Het middelenpakket wordt steeds kleiner, en bovenwettelijke eisen van klanten maken het er niet makkelijker op. Floramite is een prima keuze voor spintbestrijding in siergewassen, boomkwekerijgewassen, groenten en aardbeien. Het is veilig voor beneficials, dus het past goed in geïntegreerde systemen. Daarnaast is Floramite zeer veilig voor het gewas.

Hoe past u Floramite het beste toe? Bereid de bespuiting altijd goed voor, zeker onder ongunstige omstandigheden zoals hitte. Goede gewasbedekking en waterkwaliteit zijn de ingrediënten voor een succesvolle spintbestrijding. Daarnaast is het belangrijk om Floramite zo snel mogelijk na het aanmaken van de tankmix toe te passen.

Optimale gewasbedekking
Floramite pakt spint in alle stadia aan. Daarvoor moet de spuitvloeistof wel rechtstreeks in aanraking komen met de mijten, want het is een contactmiddel. Stel uzelf dus de vraag: raak ik het gewas goed? Werk met een optimale spuitdruk, de juiste doppen en een fijne druppel. Hang bijvoorbeeld watergevoelig filterpapier in het gewas om dit te controleren.

Met de superuitvloeier Silwet Gold bereikt de spuitvloeistof ook de allerlastigste plekken in het gewas. Jesper Tas, Crop Manager bij Arysta LifeScience, geeft aan: “In spintbestrijding zien we dat Silwet Gold altijd een goede meerwaarde geeft in combinatie met Floramite, maar ook met andere spintmiddelen. Je kunt uitgaan van 5 tot 10 procent meer werking van het middel.”

Even geduld
Het duurt even voordat de effecten van een bespuiting met Floramite zichtbaar worden:
•    Na 3 tot 10 uur: eerste effect, hyperactiviteit of verlamming
•    Na 1 tot 2 dagen: de spint stopt met eten en lopen
•    Na 3 tot 4 dagen: sterfte

Houd hier rekening mee bij het scouten en beoordelen van de bespuiting.

Meer informatie
Lees voor toepassing het etiket en volg de aanbevelingen nauwkeurig op om resistentieontwikkeling te voorkomen. Bekijk voor meer informatie de productpagina van Floramite of klik hier om de leaflet te lezen.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.