Arysta

UPL LAAT PROEVEN ZIEN OP UIENDAG MET THEMA VERANDERD KLIMAAT

news-image

Donderdag 29 augustus vindt de 18de editie van de jaarlijkse Uiendag plaats in Colijnsplaat. Het algemene thema van de dag is ‘Uienteelt in een veranderend klimaat’. De Uiendag vormt de belangrijkste ontmoetingsplaats van uientelers, toeleveranciers en onderzoekers.

UPL is deze dag aanwezig met een nieuwe stand en twee proeven in het veld. Leen Struik is Crop Manager bij UPL en vertelt over de deelname. “Het klimaat verandert en dit vraagt om nieuwe oplossingen. We vertellen daarom graag over de proef met Tonivit, een wortelstimulant die zorgt voor een beter wortelgestel en betere mineralen opname. Gezien de droogtestress in Zeeland is het interessant om te zien wat het effect van Tonivit is op het gewas.”

“Daarnaast hebben we een proef met Royal MH en superuitvloeier Silwet Gold. Telers in Zeeland waren toch verrast over het resultaat van Royal MH afgelopen seizoen, ondanks de droogte. Wanneer Royal MH wordt toegepast op het juiste moment en met de juiste uitvloeier vormt dit een stevige basis voor goede kiemremming en rust in bewaring.”

UPL lanceert nieuwe identiteit
De presentatie van UPL zal deze editie anders zijn dan voorgaande jaren. “Dit jaar is Arysta LifeScience overgenomen door UPL en zijn we samen verder gegaan als UPL. Bij een nieuwe start hoort een nieuw logo en een nieuwe identiteit. De Uiendag vinden wij een mooi moment om ons als ‘nieuw UPL’ te presenteren.”