Arysta

VOORKOM SCHADE FRUITMOT MET BIO-INSECTICIDE CARPOVIRUSINE EVO2

news-image

20 mei 2019 – Afgelopen week is de vlucht van de fruitmot gestart. Fruitmot kan grote schade veroorzaken in appel en peer. De fruitmotten die nu en de komende tijd vliegen gaan eieren leggen. Afhankelijk van de temperatuur komen deze eieren na 8-14 dagen uit. Het moment van bestrijding van de fruitmot komt dan ook dichtbij. Het is van belang om de fruitmotpopulatie klein te houden, zodat de kans op schade gering is. Met alle eisen die tegenwoordig worden gesteld, is dit niet altijd een makkelijke opgave. Carpovirusine EVO2 kan als biologische insecticide een belangrijke rol spelen in de bestrijding van fruitmot.  

Risico op tweede generatie
De vlucht van de fruitmot is dit seizoen vroeg begonnen. Wanneer de komende tijd de temperaturen goed blijven zal de ontwikkeling van de fruitmot gestaag doorgaan en is het risico op een tweede generatie aanwezig. Om dit risico te beperken zal de eerste generatie goed bestreden moeten worden, vooral de eerste eieren/larven. Deze zijn het gevaarlijkst voor het veroorzaken van een tweede generatie. Ze hebben namelijk voldoende tijd om zich te verpoppen, opnieuw te gaan vliegen en eieren te leggen.

Aanvulling met Carpovirusine EVO2
Over het algemeen wordt Coragen als eerste ingezet tegen fruitmot. Een tijdige start is belangrijk voor een goede werking. Daar waar de eerste eieren/larven niet zijn bestreden, zal een tweede generatie ontstaan. Een tweede toepassing van Coragen kan residu geven bij de oogst. Daarnaast is de werking van een bespuiting Coragen drie weken en dat is lang niet altijd afdoende om de hele populatie fruitmot te bestrijden. Carpovirusine EVO2 is daarom de ideale afwisselpartner van chemische insecticiden en kan met name na de langste dag worden ingezet bij zowel lage als hoge druk.

Voordelen Carpovirusine EVO2
Carpovirusine EVO2 is een biologische insecticide en heeft geen extra beperkende maatregelen voor het gebruik. Daarnaast heeft Carpovirusine EVO2 de volgende voordelen:
–    Veilig voor nuttige insecten
–    Geen residu bij de oogst
–    Keurmerk On the way to PlanetProof
–    SKAL erkend

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.